Contul meu
Coş cumpărături 0

Toate produsele

Produs adăugat cu succes la coşul dvs.

Cantitate
Total

0 articole în coșul dvs. Aveţi un produs în coş.

Total produse:

Cum pastram ciocolata?

Cum pastram ciocolata?

Probabil ca cel mai evident raspuns ar fi: “O mananci!”. Cu toate acestea, sunt cazuri in care se impune totusi sa o pastrezi (nu consideri oportun sa iti chemi prietenele sa o savurati impreuna :) si atunci ar trebui sa ai in vedere urmatoarele urmatoarele linii directoare:

  1.     Daca este tinuta in conditii optime ciocolata neagra rezista doi ani, in timp ce ciocolata cu lapte poate fi mancata in termen de un an din momentul in care a fost facuta, iar cea alba nu mai mult de patru luni.

  2.     Ciocolata trebuie pastrata la o temperatura de 18 – 21 grade Celsius, departe de lumina soarelui si protejata de umezeala. In special ciocolata cu lapte si ciocolata alba sunt susceptibile la oxidare si la dezvoltarea unor arome nedorite din cauza continutului mic de cacao si adaosului de lapte; ciocolata neagra gratie continutului mare de antioxidanti este mult mai rezistenta.

  3.     Ciocolata nu se pastreaza in frigider, pentru a nu-i fi afectata aroma si textura. Totusi, daca este vara si nu ai un spatiu care sa respecte conditiile aratate la punctul 2, dat fiind faptul ca frigiderul este un spatiu umed, pastreaza ciocolata intr-o punga de plastic cu fermoar. Eviti astfel ca ciocolata sa absoarba diferitele mirosuri din frigider, care ii pot afecta negativ gustul – acesta proprietate se datoreaza untului de cacao (adica grasimea care rezulta din bobul de cacao) care absoarbe mirosurile puternice.

Obligatoriu, atunci cand scoti ciocolata din frigider pentru a o savura se impune sa o lasi putin sa ajunga la temperatura camerei pentru a se topi mai usor in gura si a-si dispersa frumos aroma.

Ciocolata noastra nu contine conservanti sau aditivi, asa ca ar fi bine sa o mananci cat este proaspata.

Acum ca ai toate informatiile necesare legate de intretinerea ciocolatei, te putem tenta cu ceva cu adevarat decadent? Este posibil sa nu fie nevoie sa aplici regulile de mai sus.

Tu stii o alta modalitate de a pastra ciocolata?

PINK Lemonade

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code
Va rugam asteptati...